n annan sak som då var ett tydligt orosmoln, var den undersökning från 2002 som gjorts vid Norrlands universitetssjukhus som visade att de icke-lindriga skadorna hos förskolebarn fördubblats från andra hälften av 1980-talet till perioden 1999–2001. Och värre har det blivit. 2011 visade en undersökning som TV4:s Kalla Fakta tagit fram att över 19 000 barn skadats så svårt i förskolan under de senaste tre åren, att de fått uppsöka akutmottagning.

Situationen är allvarlig och det största problemet är förmodligen att Alliansen i dag sitter och administrerar en barnomsorgspolitik som tagits fram av Socialdemokraterna. En politik med väldigt snäva ramar. Maxtaxan som socialdemokraterna införde, gör att det saknas pengar till förskolan.
-
Vi behöver föra in ett barnperspektiv som bygger på vetenskaplig grund, så att barnomsorgspolitiken utformas efter de nya rön om anknytning och neurobiologi som nu finns.

http://m.gp.se/nyheter/debatt/1.1156630-hog-tid-for-en-ny-familjepolitik?utm_source=m.facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>