Fd dagisfröken

Av Eva-Marie Ea Stegeby

Såg precis 2 dagisfröknar gå förbi på går stigen utanför vårt hus. De hade ett rep med handtag som en fröken gick först och höll i och den andra gick sist. De hade 10 barn med sig, alla under 3 år. Ett barn fick hålla första fröken i handen, 9 barn fick inte det… 1 barn föll pladask men fröknarna kunde inte gå dit och hjälpa. De höll ju snöret först och sist. Släpptes det kunde 8 andra ensamma vandra… Ett barn trotsar dock repet och släppet handtaget. Plockar upp en pinne! Viftar och undersöker. Flickan som ramlade kravlat sig ensam upp. För henne fanns ingen vuxen till hands. Själv sitter jag i köket med lite varm choklad. Medan jag sätter in smöret så går det lilla dagiståget vidare. I babysittern sitter min lilla 3 månaders pojke och sprattlar förnöjt! 2 åriga dottern fick sova till hon vaknade imorse och leker med vår nyskapade låda med färgglada saker. Nu ska vi leka, dansa och skratta! För 4 år sedan var jag en av de där fröknarna. Den som gick sist i ledet och såg till att alla barn var med. Att ingen kom på villovägar. Lyssnar på klockan som tickar. Sekunder och minuter mina barns ostressade liv. Dricker klart chokladen och gör mig klar att leka! Ser när jag reser mig att pinnen där ute inte ligger kvar. :) Någon trotsade och släppte repet. Vågade att inte bara gå på led. Att ta i en odescificerad sak som säkert inte är EU-anpassad. Dottern kommer in, klättrar upp på bordet och tar min sudokupenna och vi tar några minuter att rita i gårdagens tidning. Sätter mustascher på politiker, ser dykare som simmar i det blå havet med fisk. Tränar oss säga blått hav, simma och fisk. Ritar dit 10 fiskar till för det finns plats i havet. Räknar dem på svenska, engelska och portugisiska. Äldre dottern lär lillan räkna på franska. Det kan inte jag. Så blev det lite fruktstund inne i värmen. Undra om dagisbarnen kommit in ur kylan än?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>