Man använder också som argument att

X jag var också mot ordet hen förut.. men så läste jag på. Jag visste inte bättre. Jag var dum och korkad.
Och NU vet jag bättre. NU är jag smart. Jag har växt och är så duktig.

Eller så blev du utmanövrerad av andras elaka och oförskämda argument.
Du fick ge dig till slut för att inte verka helt korkad för du var inte tillräckligt smart att komma på bättre argument.
Lättlurad är ett smart sätt att se på saken.

Sektmedlemmar blir inlurade. De VET också bättre efteråt.
Hjärntvättade. Alltså som exempel.

Apropå exempel.
De tycks föredra exemplet med läkaren. Faktum är att hen-förespråkare springer till olika läkare hela tiden. De går inte till samma läkare och de tycks heller inte fråga efter namnet på denne, de ska få träffa. Med tanke på att det är så bra med hen när man ska till läkaren så man vet vad hen säger. Läkarens kön är nämligen okänt. (Dock inte för läkaren, men för patienten. Det fortsätter vara hemligt även efteråt eftersom läkaren inte visar sitt kön i samband med besöket.)

Så borde hen-nördarna ju bli rutinerade och ta namnet på läkaren, nämligen en väldigt praktisk ledtråd till könet.
Tänker jag.
Går man så mycket till läkare borde man få samma läkare.

Jag har samma. Eller tre-fyra samma,  i stora drag iallafall. En på vårdcentralen. En på gyn. Samma bm. En på kirurgen. En på medicin. Samma.
Kille. Tjej. Tjej. Tjej. Kille.

Men jourtider generar ibland nya läkare, man ber ju om namnet när man får tiden. Vilket gör exemplet meningslöst.
Alltså om man inte är amatör.
Tänker jag.

Undrar varför just hen-anhängare går så mycket till okända läkare?

De använder ju också exemplet hantverkare. Också märkvärdigt mycket hantverkare just de anlitar. Kan man anta att de inte är speciellt händiga?
Socker trycker de nog i sig för det är ett himla rännande hos tandläkare med.

Jag stör mig.
De är väldigt elaka. Fisiga.
Dubbelmoral. De skyddar alla transgender och intersexuella.
Hen-anhängsrna beter sig som bajsapor mot hederligt folk.

En annan sak jag finner lustig är att de transgender och intersexuella tycks lysa med sin frånvaro på nätet. Säger inget om dom. De är människor. Jag känner människor.

De kanske är för upptagna att kolla på mello. Urk. Ett ord till jag inte gillar. Mello. Melodifestivalen.
;)

Men jag älskar snälla fina medmänniskor.

Bild. Vi måste ha en bild.

image

Favorit i repris.

image

Den andra. Jag gillar den. Enkel. Rolig. Uppgiven. Fyndig. Jag gillat fyndig.

image

Retorik och härskartekniker. Verktygen man behöver. Och hjärnan. Klass och stil. Hjärta och smak
Då kommer man längst.

5 thoughts on “Lite till om hen

 1. Jag använder ofta hen i skrift. Jag brukar diskutera en massa på Facebook och i hypotetiska exempel tycker jag att ordet passar.

  Jag skulle dock aldrig kalla någon eller någons barn för hen irl eftersom jag vet att folk kan ta illa upp. För mig är det bara ett ord i mängden av ord så jag kan utan problem välja ett annat men för dem som tar illa upp är det något mer, har jag förstått.

  Jag funderar på ifall könstillhörigheten verkligen är så starkt biologiskt betingad, som motståndarna menar när så många känner att den hotas av Ett ord. Jag funderar även på hur ofta det används i tal? Jag har hört det en gång i ett vanligt samtal (förutom när man man pratar om ordet)

  1. Det är inte ordet de hotas av. De som förespråkar ordet är vansinnigt otrevliga.
   Jag blev kallad transfobisk för att jag sa att jag inte tyckte om ordet. Det är ju skrämmande galet. Och ja. Några vill att vi ska ta hänsyn till hen. Men de tar ingen hänsyn till han och hon. Dubbelmoral. Det är det lägsta att köra över folk för att visa att man bryr sig om andra.

   Fint skrivet av dig. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>