Igår hostade hon så hon inte fick luft. Hostattackerna avlöste varandra. Tog upp henne och höll upp båda armarna hennes uppåt för att vidga luftvägarna. Klappade henne försiktigt i ryggen och få fick hon luft. Jag var själv hemma. Jag blev rädd och det hände två gånger. Tredje gången höll jag henne så igen. Lutade henne lätt framåt och då började hon kräkas. Mycket. Det var slem och bröstmjölk. 3 mjuka pölar på golvet. Större än plättar men mindre än pannkakor. Sen hostade hon bara så det skrällde med andning.
När vi skulle sova var hon rätt rosslig och hostan tog mer fart. Ringde 1177 i samråd så bestämde vi för att avvakta. Vi har vakat inatt och tänkte hon skulle må bättre idag. Men hon var väldigt mer rosslig. Så vi ringde 1177 och hon sa att tiderna till vc var slut och tyckte vi skulle träffa barnläkare i Falun =akuten. Så. Jag slog in paket priset i tävling. Snabbpostade det. Hade ingen ren amningsbh. Tog en vanlig. Men det är dåligt. Då kan man ju då stopp. Paniksprang in på babyproffsen. Slet åt mig två till. Ut till bilen. Gasar åt Falun till.
Då säger Stora L:
-Jag är hungrig.
Tittar på maken:
-Klockan är ju lunch och akuten tar ju alltid massa timmar. Vad ska vi äta som vi kan äta snabbt?
Stora L svarar :
-Hamburgare.
Så då sprang vi in på Max. Stora L tog fyra minimala tuggor på sin burgare och sen tre strips. Vad bra.

image

Väl inne på akuten:
-Jag är hungrig.
Känns som att det här kan bli problem.
Nu är R och köper Risifrutti till henne. Känns som att det bara är socker. Jag avskyr det.

Lilla L vägde 7880. Hon kissade ner sig till under armarna på vågen. Hon hade temp på 36.8.
Hoppas det är ok så vi får åka hem.
Får stresspanik i hela kroppen av att vara här. Avskyr det.

Har insett att jag haft bitter ton här på bloggen. Men jag är inte det. Jag lägger bara irritationen här. Så jag inte har den med mig ut. Men inser att det kanske inte heller är så bra.
Är med i en grupp som är utbrända. Utbrända: människor som har mer vilja än energi. Måste nog vara en personlighetstyp. Liksom gruppen med HSP, ycks det dra till sig många som är offer och väldigt gnälliga. De ser inte sin egen del i något. Fasligt irriterande på allt gnäll och alla andra är dumma och det är så synd om dom.

image

Läkaren kom. Man gör inte gärna inhalation på barn under 6 månader.
Det kan vara rs men vi skulle avvakta och åka in om det blev värre.
Känns lugnt. Nu har hon bara varit andfådd ibland, inte ansträngd hela tiden. Har jag vetat det så hade vi nog inte åkt in. Antagligen. Vi träffade den läkaren som skrev ut oss från neo.
De var två som kom. Alltså först en manlig och han rådfrågade och båda kom. När vi varit in så stannar de alltid besvärande länge på ett bra sätt. De hastar aldrig med oss längre och det är så otroligt skönt.
På hemväg, Stora L. Två år:
-Pappa, du kör för fort!
-Nä, svarar han. Jag kör lagligt.
-Det vet jag inte, pappa. Du kör för fort!

Hem och däcka i soffan. Jag är ju faktiskt sjuk. Vrålsjuk. Näsan rinner. Jag har randig tröja och feber light.
R säger att han också börjar känna sig  hängig. Satans förkylning. Paprika.
Ingen i vår familj är frisk.
Däcka. Soffa. Ska bara..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>