Julen undanstökad och förbi. Julgran och gardiner kvar. Mellandagarna har gått med spel och lekparkshäng. Jag är trött. Igen. Jag vet inte varför. Och fryser. Vi har gjort många brasor. Roger och Lily och Leah har fått håret klippt. Roger flätade en frostfläta på mig inför nyåraftons kväll. Vi åt god mat och efterrätt. Vi har också haft en dejtnight med barnen i bilen. Spelat lite pokemon. Inte spelat på många månader. Jag fick 8 nya. Plus några till i ägg och några nya genom att evovla. Vi har bara tagit det lugnt. Huset drunknar i saker. Det är rörigt. Jag lovade mig att när jag fick barn skulle vi ha städat. Mouhahahaha. Det är helt omöjligt. Försöker tänka att ”ursäkta röran men vi gör minnen här”. Men det är svårt. Tid och ork räcker inte till. Vi åt Max igår till lunch och var ute nästan hela dagen. Jag somnade precis före middagen och hade svårt att vakna. 

Jag funderar en hel del nu. Leah har blivit så stor och fyller 3 i höst. Året som gått har varit tufft och jag skulle behövt 3 av mig för att det skulle gått lättare. Minnet har börjat strula lite. Vi spelade sagaland och jag kom åt alla granar fort. Men bara 10 minuter senare minns jag inte var de är. Det känns konstigt och gav mig lätt panik. Lika memory med barnen. Minns inte var korten är. 

Jag minns inte speciellt mycket från året som gått. Dagarna har mest flytit i varandra. Sommaren var bra och fin. Jag och Roger har börjat få lite mer prattid. Lite nykära igen. Det nya året.. vila. Mer tid med barnen. Mindre projekt. Om vi kan låta bli. Det är ju roligt. Men stressigt. Kanske allt kommer efter. Kanske inte. När jag ser tillbaka är det fortfarande mer än en normal människa klarar av att gå genom. Utan att ge upp. Jag har ibland svårt att möta människor där de är. Jag har så helt andra referensramar hela tiden och det gör mig väldigt ledsen. Jag är inte heller lika sprudlande glad som jag varit. Men jag har varit gladare sista tiden. Jag är inte bara ledsen över barnen vi förlorade. Jag förlorade mycket av mig själv. Det nya jag fått i gengäld.. kan gynna andra. Kanske är det plus minus noll. Mina barn har självklart påverkats av mitt förlorade jag. Kanske finns även där en vinst. Kanske inte. Jag har lärt mig så mycket de sista 10 åren. Hjälpt och stöttat hundratals mammor och blivande mammor. Det känns fint. Men när dagen är slut är jag fortfarande ensam med det jag vet och har varit med om. När man är så långt före andra och har så olika referensramar.. så är det oundvikligt ensamt. Jag har alltid föredragit djupa människor och diskussioner före lättsamma. Idag har det med förändrats. Jag föredrar glada och lättsamma. Jag har numer svårt för djupare diskussioner då de ofta tråkar ut mig. Känns som jag varit i de flesta och nya spännande finns inte kvar då jag redan gått genom allt. Det finns inte längre nya outforskade ämnen. Ny kunskap är mitt nya fokus. Och har varit ett tag. Ett helt nytt år där jag hoppas hitta tillbaka till mitt gamla gladare jag och få möjlighet att tillgodogöra mig mer kunskap som jag kan använda rent praktiskt. Det vill jag. Plus såklart att vi får ha hälsa i vår familj. Möjligen lite mer fokus på hälsa också. Mer motion och bygga mer muskler. Då Roger menar att mina är små. ;) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>