Julstök utan snö

Hembakat bröd, bullar, lussebullar och pepparkakor. Klättrande barn. Enstaka mål på Max. Taklister på plats. Äntligen. Jag är sjuk. Har kört på några veckor med snor ock hosta. Det är väl inte så bra. Är helt färdig nu. Tog helt slut mitt på dagen. Kämpade mig genom den. Roger får vabba imorgon och fredag. 

 Har bestämt mig för att bli hjälpmamma. 

I barnens rum är det nu bara golv och golvlister kvar. Sen äntligen köpa madrasser och gardinstänger. Bädda, hänga upp gardinerna och bädda och hoppas att det blir fint när vi ställer in barnens möbler och saker.

Efter det är det biblioteket och spadelen med garderober. Biblioteket är fint som det är just nu. Golv, väggar, tak. Men kommer behöva möblera det fint. 

Kanske tapetsera bokhyllorna bara. Klä om kofåtöljerna. 

Ibland kommer jag tänka på allt vi varit med om. Och blir så trött. Det är för mycket för att reda i. För för för mycket. Det är över hundra historier i sig. Boken går segt men framåt. Litet stycke där. Litet stycke här. Foga samman. 

Försöker leva och vara i nuet. Njuta av huset och barnen. Det känns märkligt att ha så mycket trauman. Så många olika. 

Funderar på att åka till tomteland. Mormor och PO är i USA. De kommer väl snart hem. Morfar och M har lovat komma före jul. Barnens gudmor kommer också upp snart. 

Ingen snö har vi just nu. Det ger så fint sken inne så önskar att det kommer. Helst nu på en gång. 

Jag ska sova till hösten. Det har vi bestämt. Oj, vad jag ska sova. Sen göra något. Läsa något. Får se vad. 

Nu sova. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>