Kristallöra och mys

Eller kristallsjuka. Började med det på morgonen. Försökte hitta pulkor till barnen men det var svårt att gå. Sista butiken gick inte. Kunde inte släppa bilen så fick hoppa in igen. Rosa pulkor blev det. Liksom små söta fågelholkar till barnens rum. Och Frost julkalender.

Hittade duntofflor till mig och Roger med stjärnor på. Han blev jätteglad.

Sen blev det soffan och jag och yrseln.
1177 tipsade om att upprepa rörelsen som utlöste. Det gick inte alls.
Kvällen blev choklad och chokladglögg, med tända ljus. Barnen sov i vardagsrummet. Lily i myspölen och Leah i soffan. Modern Family på Netflix. Småprat och bara vara. På riktigt, bara inte helt utmattad. Barnen somnade ung samtidigt precis som igår. Tystnaden vid matbordet. Känns magiskt. Vi lyckades med kantareller och fläskfilé igår. Och förra fredagen med fetaostbiffar.  Vi brukar göra med lamm. Vi har köpt vin till maten. Vi som inte orkat göra så mycket mer än det mest nödvändiga på länge.

Känns fint att ha planerat med julklappar och börjat julpyssla i god tid.
Nästa helg kanske vi bakar lussekatter?

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>