Lilys utveckling 

Lily har lärt sig läsa. Visste inte sett hon kunde. Hon har inte berättat det. Visste inte. Upptäckte det idag. Hon kan alla bokstäver sen förut. Gissa om jag blev förvånad. Wiii! Hon kan läsa! Hon skriver lite med. Lily. Leah, mormor, mamma, pappa, och lite andra ord med. Vi har inte övat, inte pushat, vi svarar och visar när hon frågar. Vi låter henne styra sin egen utveckling hela tiden. Vi lär henne inte såvida hon inte frågar eller ber oss visa. Forskning visar att om man lär barn innan de är klara så har det (kan ha) negativ påverkan många år framöver. Därför låter vi henne komma till oss. Hon har ett tag ”skrivit” med låtsastext. Hon har frågat om var mormor bor. Om var min syster bor. Vi har visat på en karta då. Känns helt magiskt. Wiiie! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>