Att leva med sorg efter två barn. När såret dragits upp igen. När man får reda på att de gjort fel. Den smärtan. Är ohygglig. Att leva med den är outhärdligt vissa stunder. Trycket är så hårt. Sen Leah kom har det inte funnits andra stunder än nuet. Inte mycket tid till reflektion. Jag har flytt ibland. Utåt. Utan avlastning i 4 år. Det har varit tungt. Det ÄR tungt. Jag önskar vi kunde fått mer hjälp av våra föräldrar. Jag har bett mina. Men det är annat som är viktigare för dom. Vilket jag respekterar. Men visst gör det mig ledsen. Mest för att jag ser vidden av det vi tagit oss igenom. De kan omöjligt förstå det. Vår sorg är inte deras. Jag är så oerhört glad i min styvmor. Hon är så underbar. Hon finns. Hon är så fin. Det känns skönt att ha någon som finns där. Det betyder ju så mycket. Jag känner mig så ledsen idag. Jag har bihåleinflammation fortfarande. Är det inte på vecka 5 eller 7 nu? Det ger sig inte och det kostar energi. Skadeståndet har kommit. Och det är ju till Linneas dödsbo. Idag fick jag skadeståndet som gäller för att jag är hennes mamma. Så tomt det är att vara mamma till ett barn som inte är här. Minns att många sa att jag inte var mamma efter att hon dog. Sjuka människor. Jag är hennes mamma också. Nu har jag dessutom två barn att jämföra med. Tänk att det alltid ska värderas. Om man har barn. Om man inte har barn. Hur många barn man har. Jag vill kräkas på det.
Det är så tomt utan Leia och Linnea. Jag bar dom. Kände dom inuti. Födde dom. Och så tog de sina sista andetag på min mage. En gång är oerhört. Två gånger.. med den graviditeten. Jag var ett vrak redan efter 3 dagar i sängläge.
Det gör så ont. Så sjukt ont.

Jag är helt slut. Jag har inte gjort något för mig själv sen Lily kom. En fika med en vän. En kort middag. Inget andrum. Det börjar bli riktigt tufft. Dygnet runt.
Jag är så slutkörd idag. Inatt vaknade Lily 10 gånger. Hon hade ont i magen.
Roger vabbade eftermiddag. Hoppas jag mår bättre imorgon, bihåleinflammationen borde ringa om den. Det är ändå en ny dag imorgon.

image

2 thoughts on “For life

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>