En sån där dag

Lily åt tomat. Det sprätte. Över mig.
Den oduschade mamman. Men kläderna var ju rena.
Barnens allmäntillstånd generar ingen toleransnivå. Vilken, i sin tur generar mängder med gråt och ännu mera skrik.
De ville ha samma krita. Samma disktrasa. (Till tavlan.) Samma mikrofon. Samma sked och samma mugg. Mitt huvud spränger och värker.
Det är 6 minuter kvar tills Roger åker hem. Han lät inte frisk när jag ringde honom på fm. Jag påtalade det. Han svarade med att det gjorde ju inte jag heller. Barnen nyser och snorar. Roger vakade 5.20. Tog en lugn morgon och var på jobbet till 7. En lugn dag på jobbet.
Vi körde ostbågar till mellis. Vi äter ju inte godis i vanliga fall. Eller Roger gör men inte barnen. Så jag har inte direkt dåligt samvete. Lite kass bara för den uteblivna näringen. Nåja, vi ska snart äta middag. Så nu sitter jag här, första stunden på hela dagen. Tänkte lite film. Men Leah dig ur sladden och men jag fixade det hällde hon mirakulöst mig ut 2 dl mjölk i soffan på under 10 sekunder. Ja. Pipmugg.
Med tomatprickiga kläder och drömmer om en ren dusch. Utan skrik i öronen.
Sen kom Lily på att hon kunde ta fram mikrofonen. Den låter. Högt. Med publikvrål och eko.
Jag är sjukt slut.

Sommar, jag längtar efter dig.
Det, och friska barn utan feber.
Herregud. Allmäntillståndet är ok såtillvida att de leker men motgångar är inte populärt.
Nu kliver Roger in genom dörren om 30 sekunder.
Låt denna dag dö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>