Det som händer

Sorgearbete. Personlig utveckling.
Står still. Går bakåt. Tränat. Ångest.
Funderar. Känner.
Barnen. Barnen går före allt.
Hela tiden. Det kräver sin kvinna. Inte gått terapi ett tag. För mycket strul. Nu känner jag mig lite mogen igen. Men ändå inte. Vi kollar på bones. Förlossningar får mig att gråta.
Typ det enda. Det är sällan jag gett fritt utrymme för tårar.

Leah sjunger. Lily pratar och sjunger.
Leahs vilja har blivit mer framträdande.
Hon klättrar. Lily är rolig. Hon vill se sina systrar i min mobil. Jag har inte visat bilder på Leia men på Linnea.
När hon är ledsen ibland säger hon att hon tänker på sina systrar. Jag säger att de är i himlen. Att de kommer träffas om hundra år eller så. Det är komplexa saker. Hon lär sig klockan nu. Och Leah börjar räkna. Jag driver inget. För min del får dr ta den tid det tar. Jag vill inte ha utbrända barn eller skoltrötta barn. Vi läser mycket böcker. Men leker inte speciellt mycket lärande lekar. Jag låter henne vara barn. Fri lek. En del pyssel och svarar på henne frågor.
Det sniglar sig och står still med rummet. Det driver mig till vansinne. Men tiden finns inte där. Så är det bara.
Trots att vi har de som städar och passar barnen så hinns det inte. Vi gör nödvändigt. Städa. Tvätta och allt tar så låååång tid på något vis. Roger har bakat mycket på sista tiden. Semlor, tårtor, chokladtårta. Han känner sig nog trött och nere. Jagar socker. Jag är inte bättre. Var och en blir salig på sin fason.

Vi har inte planerat in något till sommaren och vi är väldigt hemmakära.
Min mamma reser mycket just nu. Min pappa reser varje år han med. Men jag är helst hemma. I vårt fina hus. När man är ung längtar man bort men när man är gammal längtar man hem. Har alltid tänkt att det menas att man flytta långt bort. Och sen när man blir gammal bil man flytta hem igen. Men nu känner jag bara att behovet att resa inte finns. Jag har allt hemma. Utom medelhavsvärme. Det är märkligt med tanke på att jag alltid varit lite rastlös. Det går väl lite i vågor också. Men det hela förvånar mig.

Funderar på att skriva ett inlägg. Om föräldraskap. Men är på tok för trött.

3 thoughts on “Det som händer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>