Förbereder, rosa hår och plugga

Längtan efter att läsa psykologi och juridik växer.
Men jag tänker vara hemma med barnen tills Leah är 3.
Smygplugga lite. Kan jag ju.
Det är ju väldigt intressant.

Medan jag längtar så har jag förberett för renovera lite mera. Plockat undan så jag kan måla ikväll. Roger ska spackla lite, sen målar jag. Jag har uvikänningar igen. Så less.
Sen är jag lite sugen på att färga håret.

image

Samtidigt så tycker jag att det är roligt med färg men inte speciellt.. en vän gjorde det när hon var 40. Tyckte hon var för gammal.. nu är jag sugen men samtidigt är jag inte typen som färgar håret rosa. Det känns lite som en klassfråga också. Psykolog med rosa hår? En advokat eller jurist med grönt hår? Banktjänstekvinna med lila?  Läkare med blått? Njae.
Hur ska man då ta dom på allvar?
Eller?

Nu passar det inte mitt mammamys heller. Måste bli spinkig först. Hahaha :D eller iallafall mager.

9 thoughts on “Förbereder, rosa hår och plugga

 1. Psykologi är superroligt (läste lite fristående kurser vid sidan av min utbildning plus har en pappa som är psykolog)! Juridik däremot… fyller mig mest med frustration! Tur att smaken är som baken – min syrra blev nämligen jurist :)

  1. Ja. Verkligen! Spännande familj och vilka härliga och intressanta familjemiddagar ni måste ha. :D
   Jag gillar/älskar att argumentera om det sköts med stil. Förutsatt att motsatt partner i argumentationen kan se och förstå det jag menar. Hahaha.
   Vad är du då? Jobbar med?

 2. Åh ja – en riktigt vettig och icke pajkastaraktig diskussion/argumentation är otroligt givande och kul. Händer inte ofta (i mitt liv iaf) tyvärr (fast i familjen har vi härliga samtal, dock befinner vi oss ofta på samma sida i sakfrågor så inte så mkt debatt!) Vägrar någon ens lyssna på min sida blir jag tyvärr lika hemsk tillbaka är jag rädd. Jag är civilingenjör – min familj tycker jag är knäpp men själv älskar jag mina formler och siffror :D

  Att du skulle läsa psykologi känns inte så långsökt utifrån hur/vad du skriver här i bloggen men vad lockar hos juridiken? Nyfiken!

  1. Språket och argumentationen. Intressant med lagar och förordningar. Det flexibla tänkandet i argumentationen.
   Åh! Låter så himla härligt! Haha. Det hade varit så kul att vara med. Haha. Jag har en tendens att säga emot för debattens skull. För att inte missa några infallsvinklar. För att stärka åsikten som finns hos mig och eller andra, samtidigt som att det är bra att sätta sig in i motsidans tänk.
   Tycker inte du är knäpp. Jag älskar kunskap och vill veta allt om allt. Förstår ditt intresse.
   Roligt att du blir arg ändå för det kan jag med bli.

   Civilingenjör inom vilket yrke?

 3. Jag delar din åsikt. Jag träffade en läkare (då at-läkare) med grönt hår en gång. Jag blev lite provocerad – min åsikt är att man inte bör ha uppseendeväckande attribut inom tex sjukvården. Men det är min egen åsikt (och jag skulle själv aldrig färga håret i någon konstig färg – kanske lite röd ton men inte lila eller grönt. Det är som sagt jag.

  1. Såklart du gör ; ) jag/du, vi är väldigt classy. Det har typ vid del med smak att göra. Jag älskar det smakfulla. Det är svårt att se smakfull ut när ens hår ser ut som sockervadd.. jag är kluven. Jag vill att det ska vara smakfullt helt enkelt. Men kan man inte ha så mycket smak att det fungerar?
   Som urringning? Det är ju smakfullt så länge man är nykter. Du skulle antagligen klara dig undan med rosa hår för du är en sådan förjusande person. Du är så godhjärtad. Dessutom är du väldigt söt. Och charmig.

  1. Stilfullt. Men du var 14. Då får man göra som man vill.
   Då får liksom ingen hålla mot en det. Jag önskar lite i hemlighet att det var mer vågat i alla stilar. Men har man hittat en formel för sin skönhet.. och det inte finns någon högre. Då blir man samma.
   Hmm. Såhär. Om 100 år har alla fritt utseende utan prestige. Men det som är klassiskt vackert idag och tex på 50-talet kommer ändå vara vackrast då med. Alla med olika hårfärger.. så kommer naturligt ändå vara finast. Och klassisk mode med. Och har man hittat den stil som är en mest fördelaktig så går det inte byta upp sig mer. Bara variera sig neråt. Men inte uppåt. Och då är man fast i en snygg och smakfull stil för alltid. Och därmed förutsägbar. Funderar vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>