Nallar och science och dagis

Vilade. Gallstensanfall. Leah fick ny ryggsäck. Roger har slipat på barnens rum.
Morfar till barnen var förbi med en nalle.

image

Så nu har vi två stora.

Barnen har också fått dockor i julklapp.

Såg två bra filmer den här veckan. Scifi.
Divergent. Och Insurgent. Något att fundera på. Intressant.

Synd att det inte fungerar så. Världen är full av korrumperade människor. Även här. Senast media. Än mer än förut.
Åsikter blir fakta. Lite som i filmen.
Lita inte på media. I samma stund man litar på det som skrivs blir man lurad. Man måste lita på sitt förnuft och främst sin intuition. Många spelar på ”säkra kort”. Det finns inga säkra kort.

Det finns bara en sanning egentligen. Alla kan dö närsomhelst och ta vara på tiden med dina anhöriga. Umgås med barnen. Det är sånt man ångrar när döden kommer. Att man satte pengar,  jobb och karriär och resor före barnen.
Sånt man väljer OM man kan. Inte alla drabbas ändå. Ca 30%. En av tre. Man kan göra så ändå och ändå få barn med bra anknytning. Men det är svårare.

Jobbar med att inte döma andra för deras val. Men det är svårt eftersom det är deras barn som får betala med dålig anknytning och det är med de barnen mina barn kommer växa upp med. 
Egoistiska narcissistiska vuxna. Det känns tråkigt. De blir dysfunktionella vuxna. Många vuxna känner sig skuldbelaggda. Det beror på att de vet att de gör fel. Deras dåliga samvete växer. För de vet att de gör fel.

Och istället för att ta uti med sina dåliga samveten så lägger de skuld på de som talar om val. Om att förbättra miljö på dagis.

Det är att skjuta sig i foten. När vi dör. Vad vill vi se tillbaka på? Karriären? Alla timmar vi jobbade och fick egot stimulerat genom oviktiga prestationer?
Vill vi se våra barn lära sig gå? Prata? Att vara förälder är att guida sina barn. Har man som fulltid på dagis så är det inte man själv som uppfostrar dom. Det är någon annan. Det är något att fundera på. Hur vet man om en pedagog eller barnskötare delar ens egna värderingar? Överhuvudtaget? Vemsomhelst kan memorera texter och få bra betyg. För min del tycks utbildningen många pedagoger få, stiga dom åt huvudet. (Jag känner en kvinna. Som läst. Hon är hemmaförälder. Kick ass J. Hon är grundad.) Men många är det inte. Det är pinsamt att se somligas argument online. Jag får panik av att se dessa luftskallar spendera tid med barn.

Några är inne på lika kläder till personal. Arbetskläder. Minns debatten om läkare. Att folk blir sjukare som patienter. De blev friskare av hemmamiljökläder. Men jo,  skillnad för barn. Men de som jobbar ser det inte. De förstår inte ens att deras arbetskläder inte skapar en liknande hemmamiljö för barn. Barn får inte ens vara hemma. Fast det är i hemmamiöjön de mår bäst och blir tryggast. Så redan där saknas trygghet. Att göra det ännu mera som en institution är ännu sämre. Och att inte förstå det enkla.. säger så mycket om vissa pedagoger att jag vill kräkas.
Vidare så, har man inte koll på det borde man inte ens jobba med barn från början.

Ekonomi. En annan aspekt är att det inte finns pengar till fsk längre. Grupperna växer fort nu. Mer barn. Mindre personal. Ändå vill de ha arbetskläder. Många många många pedagoger ser problemet. Det finns inte tid till utvecklande längre. Eller lärande. Det håller på att bli barnförvaring. På de flesta dagis är det redan enbart förvaring. Det är mycket få dagis som inte har för stora barngrupper.

Men föräldrar muttrar över sitt påpekade ego istället för att göra något åt det.

Nu vet jag att det finns bra föräldrar och bra pedagoger. De är hemma med sina barn. Heder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>