Snön kom igår

Och vi tog med barnen ut fast klockan var läggdags. De var lyriska.

Leah såg snö första gången. Hon var förundrad. Minst sagt.

Idag var Roger till vc för att kolla två nya födelsemärken. De har kliat ett tag.
De skulle vara ok.

Vi har varit ute och dragit barnen i pulka idag. Renoveringen går oändligt långsamt. Jag småfixar det orken tillåter. Lägger ut kläder till försäljning. Lite här och där när jag hinner.
En tavla upp där. Lite tvätt där. Spelar spel med Lily.

Idag när Lily drog Leah i pulka så slog det mig att de är två. Jag iakttog som.. Utifrån.
Jag saknade de andra två. Det sög i magen. De skulle varit 4.
Fyra flickor.
Jag kan inte säga att jag har sörjt eller hunnit tänka på dom mycket senaste året. Men som min terapeut säger. När de andra barnen tar mindre plats tar mina andra barn mer plats.
Jag har också börjat läsa om kosmiska lagar av Martinus. Intressant. Bara på sidan 50ish. Känns logiskt. Sen gillar jag tänket om 2 världar. Såklart. Det vi kan se och det vi inte kan se. Varför inte? Varför inte världar vi kan se och världar vi kan förnimma? Det vore för enkelt om vi bara kunde se det som fanns. Vi vet att det finns mer. Intuition. Det finns fast vi inte kan se tex.
Det är spännande att läsa även om det känns som om författaren sänkt sitt språk en hel del.
Sen gillade jag att universum inte är tomt. Det kändes stort.
Vidare gillade jag jämförelsen om skepp. Att vi alla seglar på ett hav. Många utan kompass. Så kan jag känna ibland. Sköt som sker i världen. Alla som hatar eller nedvärderar andra grupper. Människor utan ödmjukhet. Även jag ibland. Men jag försöker. Jag önskar det gick lättare ibland.
Människor som dömmer andra människor lätt har inte gått i andras skor. Det var fint och välskrivet. Vi kan inte veta hur andra har det som är framför oss. De som förstår har varit där. De som inte förstår har inte varit där. Då är det lätt att dömma. Allas lika värde trots att vi har kommit olika långt.
Den förklarar så mycket som jag ju redan vet. Den bygger på att vi har tillgång till mer minnen än vad vi tror. Och inkarnation såklart.
Den handlarn om att ta sig framåt och hur man skapar fred överallt. Man börjar med sig själv. Inte med andra. Inte att få andra att byta åsikt. Något jag redan visste. Det är ingen religion. Ingen skola runt det.

Vi har druckit blåbärsglögg och haft brasa hela kvällen. Så läkande för själen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>