Jag har alltid gillat att handla.
Fina dyra saker typ Lily. Till Leah. Dyrt är fint. Rynkat lite på näsan åt loppisar. Usch, använt liksom. Nytt är fint.

Men efter att A drog in mig på en loppis.. så är jag kluven. Vilken grej! Miljövänligt. Inga kemikalier kvar i barnens kläder. Men tanken på ohyra? Vägglöss? Loppor. Inte vet jag. Tanken finns där. En av Lilys tidigare pyamasar är köpt på loppis. Den var min favorit.

Jag hamnar mellan viljan att köpa 100 julklappar till barnen. Dränka dom i paket. För att vi kan. Samtidigt har jag liksom hamnat i ett läge där jag vill lära henne (Lily) att vara rädd om saker. Att förstå deras värde. Att lära sig att vara ekonomisk. Jag tror inte att barn blir bortskämda av många paket. Jag tror att barn tar efter mammans köpvanor och mönster.
Mitt beteende kommer mina barn att ta efter. Är jag snål, kommer mina barn bli snåla. Slösar jag.. (vilket jag vill) kommer de slösa. Det vill jag inte.
Så nu jobbar jag på att hitta en balans i mitt beteende så att de kan hitta en bra balans. Jag vill att de ska ha det i ryggraden.

Julklappar.
Nu kommer det svåra.
Jag har hittat lite träleksaker. Till Ikeaköket. Igår hittade jag varsin mörkblå velourdress till dom.
Varsitt par tofflor med kaniner. Varsin princessklänning. En liten röd hatt. Lite hårsaker till Lily.

Tänkte lite mer Lego.
Gåvagn till Leah. Mätsticka som Lily fått, när en lika till Leah. Spargris lika som Lily har, till Leah. En postlåda till deras rum. Termos till Lily. Rygga till Leah. Skridskor till Lily och hjälm.
Cupcakes, teservis och glassar i trä.
Bröd och kakor i trä och frukter.

Så Lego är kvar. Vill köpa saker till deras rum men det är ju mycket kvar. En panel är färdig. Där sängarna är. En sida kvar. Sen bara ytskikten.

Måste skriva lite listor idag.
Inköp. Bak. Pyssel. Fixa hemma.
Slå in paket och gömma dom.

Jag börjar försiktigt kliva ur bäbisbubblan. Det känns segt.

Vill ju ha det lite som förra julen. Fast utan bubblan.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>