Lilla L är nu inte ens 5 månader än. Hon kan inte sitta upp och hon har redan växt ur liggdelen. Dyrt med ny barnvagn.
Det borde räknas som ren dumhet att köpa ny barnvagn för 10 000 kr som man sen använder mindre än ett halvår.
Snen snålar man och köper en sittvagn för en 1000-lapp och har den i 3-4 år.

Borde köpa dyrare sittvagn eftersom man ska ha den längre och man vill ju den ska hålla längre.

Sådan där man har ligg och sittdelar är inte bra. Kombi? Är det en sittvagn så är den mer ergonomisk. När det gäller sittdel som följer med är den ju rent dödlig för ryggen. Fel vinkel och inget stöd för svanken. Till små barn.

Det smartaste är ju att köpa en mer ekonomisk barnvagn och en dyrare sittvagn eftersom den ska räcka längre.
I det fallet är jag ju korkad som köpt ny liggvagn den här gången. Men den är ju sittvagn för båda. Så.. Den kan vi ha i tre år ändå.

Men lite dum man känner sig..

image

Och här har hon inte ens ytterkläder på sig och lätt lite dyrt för missarna att sova i.. glömde ställa undan igår.

Nu ska vi teama upp oss och sholedistäda. För hann inte igår. Stora L springer runt och möblerar om med 39.1 grader i feber.
Jag har slagit vad med R om att hon däckar före tre. Det ser inte ut så just nu.

Skriver inlägg om att amning ger smartare barn. Ny vinkel på det.
Hoppas fixa ikväll. Om vi hinner sholedistäda..

9 thoughts on “Onödigt med barnvagn?

 1. Vi har inte använt liggvagn till något av våra barn för båda ville hellre bli burna. Men vi lärde oss inte av vårt misstag första gången utan gick och köpte en liggdel till storebrors sittvagn och en sulky som han skulle åka i. Både liggdelen och sulkyn är oanvända. Barnvagnsimdustrin har tjänat mycket pengar på oss :)

  1. Ja. Lite samma här. Lilla L har nog legat i vagnen max två timmar. Totalt. Kostnad 5000 per timma. Fullständigt idiotiskt. Jag har också burit. Vill ju vara i famnen.
   Samma här. Fast vi har ändå använt Versan när (inser att jag får prata om barnvagnar yey!) en del när Lily sovit. Somnat i bilen och den är ju rena drömmen att köra. Kan vända den i en hiss. Älskar att använda den. Vi har bara haft tre vagnar. Novalexen -inte senator. Babyjogger Versa GT, röda och city select 2014. Charchoal. Köpte också en resesulky som vi använde en gång. Vikbar. Rappel och pling 200 kr.

 2. Vi har också en city versa :)

  När jag väntade första barnet tänkte jag vara ekonomisk och köpte den billigaste vagnen jag hittade på babyproffsen. Jag tänkte att det var onödigt att slösa pengar bara på ett märke. Men jag borde ha kollat upp det lite mer. Skitvagnen vägde bly och man var tvungen att lyfta upp bakhjulen för att kunna svänga. Den var helt värdelös! Och så börja jag störa mig på att den var ful. Så vi köpte en ny bara någon månad senare , och jag som skulle vara ekonomisk haha.

  1. Vilken var skitvagnen Erika?
   Haha. Vilken färg?

   Vi har gjort så några gånger.
   Gungan. Minns jag. Det är mer. Man vad?
   Minns inte. Får fråga Roger imorgon. :D

 3. Till E hade vi lånat en ordentlig sittvagn som man kunde fälla ner ryggen såpass mkt så att en liggdel ( sån med handtag som man kan lyfta ur) fick plats att lägga dit. OM vi nu nånsin skulle få lust med det ;). Nu fick vi ju aldrig prova detta…men har oxå erfarenhet att liggvagnen används så kort tid och så lite( hellre bära). När de börjar bli för tunga att bära hela tiden så är de så stora att de kan ha en sittvagn. Kolla så att man kan fälla upp under benen när de somnar, annars hamnar de i en så obekväm position när de ligger ner med kroppen med böjda ben. Vi använde oftast en ”Skogsnässele”, som en ryggsäck som man kan ha både på magen o på ryggen, den kunde vi ha tiden 6 mån-2 år! Båda händerna fria att diska, dammsuga, dra handlingsvagnen på affären etc. Men kan tänka mig att knytsjalar är minst lika bra, eller kanske ännu bättre!

  1. Vår sittvagn får att fälla i ergonomiskt liggläge. Man vinklar ryggen bakåt och under knäna upp.

   Åh. Kram kram kram. Jag önskar att du får använda den till Emmas lillasyster 💞💖

   Sjal. Har trikåsjal nu men ska få rumpan ur och beställa vävda. Ska köra på en ringsjal och en groda amethyst först och se vilken jag gillar bäst. Till våren köper vi nog en Manduca eller baby ergo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>