Om deras plan nu går igenom med att så småningom tvinga föräldrar till 50/50, då kommer jag inte kunna skaffa flera barn.
De verkar totalt ha glömt bort att det faktiskt är vi kvinnor som går igenom hela graviditeten och sedan föder barnen! Att det finns många likt mig som behöver lång tid för att läka efter en förlossning! Och att många tar ut fp redan 60 dagar innan bf för att det är för tungt att jobba vilket innebär mindre tid för kvinnan med barnet än för mannen. Så då skulle jag alltså ha blivit tvingad till att börja jobba ungefär precis när smärtorna lagt sig i underlivet och barnet börjar sova längre nätter. Och om jag har tur så har jag iallafall fått 3 kolikfria månader med mitt barn. Wow vilken lycklig tid som mammaledig! Hej jobbet! Här kommer en nersliten söndertrasad före detta jag. Kan ni vänta med mötet i 15 min, jag måste bara in på toa och tömma tuttarna(och gråta lite).

Det här är INTE rätt sätt för att få det mer jämställd på arbetsplatserna. Istället för att tvinga familjer att dela lika på föräldraledigheten så borde de tvinga företagen till jämställda löner.
Det är på arbetsplatser som det är ojämställt. Föräldraledigheten är redan jämställd som den är, då båda föräldrar har rätt till 240 dagar var (om vi bortser från mannens 10 dagar extra).

Citerat Susanne Boholm

5 thoughts on “Pappamånaden

    1. Det har gått genom. Tycks det som? Inte hunnit googla. Men i en tråd i en föräldragrupp på fb ser det rätt illa ut. I en annan ser det lite bättre ut.

  1. Jag blir så förbannad när dom ska bestämma sånt här.
    Låt varje familj göra som dom vill. Det är varje familjs rättighet att bestämma själv vem som ska vara hemma tycker jag. Om mamman är hemma alla dagar låt det va så då, i en annan familj kanske det delas lika medans i den tredje så är pappan hemma mest. I våran familj har jag varit hemma mest även vid VAB då det passat bäst för oss.
    Mvh Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>