Ut kommer paljetter (fredags)

Leah har varit vaken inatt. Jag har fått totalt 2 timmars sömn. Inte mer. Sen vaknade Lily. (Roger har någon töntig lekdag på jobbet. Med sen middag.)

Igår skulle jag dra i en grej i duschen. En korg på väggen. Jag drog i den. Mot mig. Med fingret. På en rakhyvel.
Det blödde. Ymnigt. Det gjorde ont. Det kändes knappt när jag hällde på sprit. För det gjorde så ont.

image

Ser fint ut nu. Men ont.

Sen natten. Herregud. Leah har fått feber och snorar. Hållit henne i famnen typ hela natten. Hon har vaknat tusen gånger och skrikit högre än en apa på zoo. Jag behöver inte överdriva. Jag överdriver aldrig. Jag behöver inte det.
Sen var det frukost. Det fanns inget bröd. Lily äter bara om man har henne i knät. Leah skrek. Sen amma Leah och Lily välling direkt efter frukost. Båda har över 38.7 i feber. Båda snorar och nyser så det skvätter och hänger. Jag fick 7 min paus. Sen har de bara bråkat om allt hela dagen. Leah har stoppat en sked i toaletten. Dragit ut två rullar pappersrullar. Dragit sönder det pappret. I små bitar.
Inte tillräckligt trötta för att det ska vara en lugn dag när de ligger och myser direkt.
Sen tog vi lite magsjuka på det. Lily har bajsat åtta gånger. Leah 5.

Lunchen. Leah kastar mat över hela köket medan jag matar Lily. Leah sov inte före lunch för Lily skrek och ville ha en av mina filtar. Som hon inte fick. Hon har egna. Men ville ha min. På golvet. Så nej. Lika med Leah utan sömn. Sen kinkade hon så jag nästan skakade.
Här är jag gråtfärdig.
Matade Lily iallafall.
Efter tar jag reda och dukar av och plockar i maskin medan Lily skriker och Leah gråter och vill upp. Knepigt att hasa ner matrester i sopen med barn i famnen.
Lily.
Som också har strulat med kisseriet. 5 gånger utanför idag. Leah har kräkts, satte i halsen och ur kommer 2 paljetter! Vände ut och in på magen i hallen över hela golvet, sätter ner henne och torkar och hon skriker. Kl fem gav jag upp. Tänkte att de får bada. Går och hämtar Lily med tjurig Leah i famnen. Då ser jag ser jag har något på axeln. En tvestjärt. Som jag delade i tre. Hiya!

Vi ska gå och bada. Så tar av Leah blöjan för att lyfta i henne i badet. Hon har bajsat ochdet glittrar ovanligt fint i stjärten på henne.
Paljetter? Ja. Ta mig tusan. Vi har tagit bort allt som kan vara farligt. Allt. Barnsäkrat som idioter.
De enda paljetter som det kan vara kommer från Lilys klänning. Har letat men inte hittat några på golvet. Hon måste käkat de hon hittat. Nu kommer det inget mer. 1177 och pratade med en läkare på barn sa att det var nog ingen fara och vi behövde inte åka in.

Sitter brevid barnen när de badar. Leah halkar och plumsar i. Slår i huvudet och jag fångar henne i fallet,  innan hon är i med hela kroppen och avstyr kallsup.

Hon går in under bordet och reser sig. Eftermiddagsnöje. Jag hindrar henne gå in och hon ylar.

Mitt bandage från igår med kompresser har jag fått byta. Först lossnade det för jag kom åt. Gjorde ont. Spritade och satte dit nytt. Sen fick jag köttfärs på det. Leah hjälpte med det. Sen nös Lily på det. Bytte igen. Sen när Leah kräktes såg hon till att det kom på bandaget.
Så bytte igen. Medan Leah skrek.  Samtidigt som jag tagit rätt på allt eftersom. Disk/matkaoset som Leah skjutit ner på golvet. Torkat kiss och kräks.

Så vill Lily ha hjälp med allt hela tiden. Gå till toa. Hjälp på toa. Hjälp med torka, hämta ny pyamas. Hjälp med att ta på ny pyjamas. Vägrat fel pyjamas. Spillt mat på pyjamas. Lily vill inte äta utan mata Leah hela tiden.

Nu är det middag. Jag orkar inte laga mat. Jag orkar inte ens beställa mat. Hem. Till dörren. Jag har inte ens hunnit gråta mellan. Så fort det kommer gråt vill Lily ha hjälp med något. Så hjälper henne. Jag har gett Lily välling och blir hon hungrig, får hon fil ikväll. Med bananer. Och smörgås. För jag pallar inte en middag. Roger kommer nio. Han får laga mat då. Om han vill. Sen hoppas jag att jag fått Lily att sova tills dess. Min magsjuka ska vi inte ens nämna. Just nu hatar jag Rogers jobb som måste paddla kanot och fjanta/hålla på. Det är så oseriöst. Nåja. Had har iallafall inte klivit i bajs sa Roger to mig när han kom hem.
Jag blängde surt och sa:
-Nä..men i kiss.
Och jag fick en blomma med vackra röda rosor.

Men kul att han fick egentid och egotid utan barn. Utöver de 8 timmarna han redan får, varje dag.

Idag. Lördag.

8 timmars avlastning varje veckodag. Det är lyxigt. Och har man barnen 8 timmar på dagis då har man fett med avlastning. Oavsett vad folk säger.

Hur mycket som helst. Typ.
Inlägg senare. Jag bloggar lika mycket som vanligt. Men postar möjligen mindre. Eftersom jag är rädd att dubbelposta. 😤 Ska se om jag kan posta lite ikväll. Lovar inget.

Också vill jag skryta lite över en flyktig person på facebook som gillar samma kladd i bröstmjölken som jag. Delar samma intresse för stamceller och antikroppar. Vill skicka lite länkat till henne. Mycket ska dock klaffa. Tid för att,  tid för att fokusera, tid för att ha fysisk ork.
Så roligt! Vilket fall. Fick en fin länk imorse av henne. Frossa frossa.
Jag har ett jättesuperhäftigt inlägg på g. Men det är superuberlångt och jag försöker översätta det. Men barnen måste sova. Det är typ 46 stycken. Jag har gjort. 10. Max. Bara barnen sover. Samtidigt och jag inte tuppar av direkt i så fall. Nu blir det färdigmat igen. För jag har ingen energi att laga mat. Ikväll ska vi äta blodpudding. Det ser jag fram emot. Vill få i dom lite extra järn få och då. Hahaha. När man är så trött på oxfilé och klyftpotatis med greksallad och bea att man längtar efter blodpudding. Hahaha. Typiskt mig.
Husmanskost är det bästa som finns.

image

Frukost.. dagens godis.

image

Blandade bilder. Lite mat tycks viktigt har jag förstått. Varför har jag ännu inte förstått. La in en bild iallafall.

4 thoughts on “Ut kommer paljetter (fredags)

 1. Hej igen! Tänkte höra hur mycket du ammar Leah nu när hon är över året? Hur mycket äter hon annat? Och hur går ec:andet? Min grabb är 6 månader och helammas… Verkar dock väldigt intresserad av att testa stoppa vår mat i munnen :)

  1. Ammar mycket. Hon äter lite vid varje gång vi äter. Olika mycket. Ibland ett helt mål och ibland pytteynk. Äter hon ett mål vill hon ändå ha en slurk efter.

   EC går fint. Vi har blöja vid besök och ute. Hon kissar på pottan varje morgon men sover med blöja. Någon sällan gång har hon kissat bara. 1 gång i månaden kanske.
   Inte svarat färdigt. Kommer mer.

  2. Jag ammade nog helt tills hon var 8-9 månader. Hon satt med vid bordet från ca 75.? Då hon lärt sig att sitta stabilt. Finns ju blw att prova? Jag vågade inte köra det eftersom jag var så rädd att hon skulle sätta i halsen.
   De stoppar allt i munnen.. många säger att det är ett tecken på att de är intresserade men det är det inte. Däremot så tror jag att de flesta känner på sig när det är dags. Så sitter han stadigt med huvudet är det bara att köra ; )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>