Nej. Jag tänker inte utsätta mina barn för smärta.
Nej. Jag tänket inte görs det pga infektionstisk. De kan också få tag i det och dra sönder örat. Borde vara förbjudet.
Varför gör man det?
För att man låter sitt eget ego gå före bäbisen.
Skitföräldrar. Kallblodiga människor. Borde inte få ha barn.

7 thoughts on “Örhängen för bäbisar

  1. Jag förstår inte heller poängen med örhängen på små barn/bebisar, det är ju knappast något dom går och längtar efter eller har nytta av för den delen. Mitt hjärta brister varje gång dom ska ta stick i fingret på mitt barn på sjukhuset, så dom som frivilligt utsätter sina barn för smärta (onödig smärta dessutom) förstår jag mig inte på.

    1. Maria.. nä. Jaf får inte huvudet runt det. Det gör ju jätteont på dom. Det är som att det inte räknas. Det är ju ett trauma. Jag fick hål när jag var fem. Jag har nickelallergi. Kan bara ha guld. Silver börjar klia rätt snabbt. Det är väl nickel i nuförtiden.. Jag hållet med. Det är verkligen så hemskt. De tycket väl att deras ego är viktigare än att om barnet har ont eller inte… borde förbjudas..

  2. Håller helt med ! Jag hade igentligen sagt till dottern att hon skulle vänta tills hon var 10, men var idag och köpte presentkort till hennes 8-års dag. Såg hos flera här att butikerna hade 7-års gräns för att barnet skulle vara medvetet om vad det innebär. men det kryllar då av småbarn som har det:(

  3. Agree. Är det vanligt i Sverige med småbarn…har det ändrats på sistone eller? Här är det supervanligt..annan kultur, typ tradition att göra det när de är 6!!! månader. Heeelt galet. För att ”det är gulligt”. SÅ stört. Som sagt, ett trauma. Jag gjorde hål när jag var 7. Det gjorde svinont i flera dar! Men jag hade tjatat mig till det o alla hade varnat att det gjorde ont men jag ville ändå. Men en bebis. En liten. Utan nåt att säga till om. Skulle kunna kalla det för våldshandling ju. (Jag fick också nickelallergi, de fick växa igen. ) Konstigt att det inte finns åldersgräns faktiskt.

    1. Ja tror det ökas. Dels med den ökade invandringen. Sen känns det som att låga socioekonomiska förhållanden spelar in. De som har minst gör det. De som läser på har ofta högre utbildning och förstår att det är ett trauma. Har man inte empati fattar man inte att det gör ont på bäbisen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>