Sen i måndags har jag blött. Ringde idag 1177. Rek åka in direkt. Blodprov. Urinprov. Rutinen är en timma.
Jag har iaf en snygg handväska. Rätt jobbigt med Linneas dag bara.

image

Och skor. No bild. Nu en timmas väntan på svaren.
Attans vad jag mår illa.

Det visade sig att jag har en spricka. Inuti. 6 veckors behandlingstid.
Sen har jag också svamp i bröstet. Jag ammar ju och nu har Leah fått en vit prickar på tungan. Ringde bvc. De ville jag skulle rina vc. Vc, C var trevlig. Tänk om alla var så! Så mystovaddetheter till Leah på recept. Till mig något piller.
Jag har så ont i bröstet. Klarade mig sist med Lily. Eller inte?

Det blir inget gjort. Dagarna går och jag får panik. För när Roger kommer börja jobba.. får resten av renovering stå tills i December.. eller så tar snickarna det.
Leahs födelsedagspresenter har kommit. En del.

10 thoughts on “Akuten

 1. En fissur? Har jag haft – fy farao vilken smärta! Men nu är jag expert på att mota Olle i grind :) mycostatin är supersegt att behandla med förresten – så bli inte alltför nedslagen ifall hon inte blir bra snabbt (men håller tummarna för att hon blir det!)

  1. Nä. Han sa inget om det. Utan bara att jag hade spruckit inne själva tarmen. Jag har inte haft speciellt ont men blev rejält uppskrämd av allt blod.. trodde jag skulle dö.
   Han skrev ut Lactulos och ville ge mig Movalucol. Men väljer kaffe ist och undviker fibrer.
   Tack! Mycostatin.. kommer nog inte lära mig det ordet nära framöver. Hahaha! Jag hade det på tungan när jag var gravid med Linnea. År ju penicillin i flera veckor.. tror det tog tre dagar då. Vet dock inte hur länge det tagit för Leah att få det. Tack! Info är guld. Riktigt bra att veta. Jag oroar mig ju så mycket och kunskap/info gör allt så mycket lättare. Hur vet jag att hon är symptomfri? Hon sa 2-3 veckor. 😤 Jag fick aldrig vitt på tungan. Det bara smakade bränt allting när jag åt. Konstig smak i munnen. Hua. Mig tog det 5 dagar. 2 utan symptom. Typ. Har jag för mig. Det var så mycket då så jag hann nog kanske inte gå med allt.
   Tack igen Frida! Uppskattar det verkligen och det besparade mig rätt mycket tid på samtal att ringa. Hahaha. :D

 2. Fissur är en spricka i tjocktarmen – hurra om sluppit smärtan!!! Mitt eget tips på att förebygga långsiktigt är en lång kur med inolaxol (som pangisar tar :)) och mycket mycket vätska och fibrer. Och att ALdRIG krysta på toaletten! Sorry om too much info :) det är lätt att få tillbaks en fissur nämligen så jag är påläst, ha ha! För oss gick torsk inte över på bebis fastän vi penslat i över 10 veckor så nu har vi lagt ned eftersom bebis inte har besvär och jag tack och lov inte har det heller. Får jag svamp i brösten får vi såklart dra igång igen. Bebis får ofta torsk om mamma ätit antibiotika och jag fick set intravenöst under förlossningen så det var typ ”kört” från början :)

  1. Är det receptfritt? Inolaxol?
   Hur ofta då? Vad gör att du börjar med det?

   Gudtack! Haha närå det är lugnt. Haha är ju rätt van vid saker jag inte vill vara van med nuförden.
   Gud vad drygt. Jag har ju ätit penicillin mot uvi ofta. Attans. Vill inte hon ska ha bränd smak.. tycker hon inte gått ner men inte gått upp heller.. får ringa bvc om 3 veckor annars. Igen. Tack. Ovärderlig info. <3

 3. Vad bra att jag kunde hjälpa till lite granna! Inolaxol är receptfritt och är egentligen ingen ”medicin” för den går inte ut i kroppen (och alltså påverkas ammande barn inget alls) utan är små ”kulor” som man sväljer med vätska och som sen löser upp sig till ett slags slem i tarmen och mjukgör på det sättet! Jag brukar köra en påse på morgonen om jag får känningar (t ex lite ont eller blödning) och hålla på i någon vecka/veckor. Är det mer akut brukar jag komplettera med t ex lactulos och sen 2 påsar om dagen inolaxol!

  1. Jag är tacksam. Oerhört. Jag ska fixa det så det finns hemma. Skönt att slippa tänka på att det kan påverka Leahs amning. Lactulos har vi hemma redan. Tack för input. Allt som underlättar dessa ålderskrämpor är ju gyllene. <3 💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>