http://m.udeoghjemme.dk/Artikler/Tips-til-familien/2014/01/05-Babyer-skal-sove-hos-mor.aspx?utm_referrer=http%3A%2F%2Fm.facebook.com

Visar att barn bör sova hos sin mamma tills de är tre år annars leder det till beteendeproblem.

Jag ska försöka hitta studien. Vill veta vilket underlag.

image

Ny SATA-disk behövs fortfarande. Sen ska jag kolla på ny dator.

3 thoughts on “Dansk forskning

  1. Fast mor…närhet av vårdarna, vilka de än må vara…det kan vara 2 pappor osv, jag tänker att närheten är det viktiga. Eller? A fick eget rum o därmed egen säng när han var 4. Det kändes lagom och bra då, i samband med att vi flyttade till större. Han såg själv fram emot det och ville. Tills dess sov han med oss. Han sov inte en enda natt i sin spjälsäng, haha, lätt det onödigaste köpet. Vi visste inte ;). Han ammade ju tills han var 2 o har alltid velat bli buren mkt o sovit på oss, lite som Leah. Han har kommit in till oss på nätterna mellan varven, alltid fått det. Slutade med det när han var kanske 9. Helt av sig själv. Får vi fler vill jag göra som er, 2,3 sängar ihop som en enda supersäng, yay! Samsova är ju så härligt!

    1. Nä. Faktiskt inte. Tydligen så komminucerar mor och barn i magen redan. Så nej. Mor är bättre än far. Därmed inte sagt att far är sämre. Men eftersom mamman ammar -vilket är bäst för barnet så är det bäst anknytet till modern och det är den tryggheten som ger mest oxytocin. Vilket maxar det optimala i utvecklingen. Gissar baserat på annat jag läst.

    2. Verkligen onödigt. Vi använder vår nere. Då hon kan sova på dagen nära. Men det slutar bara med att jag bär på henne. Ja. Roger är sjukt impad av min idé:) värsta bästa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>