Nålad iskall och vampyrer

Hon hittade inte min puls. Då menar jag att hon hittar stället men inte hittar den alls. För min är så låg. Eller överspänd.
Egentligen hittar hon liksom pulsen i sig men sen känner hon av hur pulsen är. Stark. Tom osv. Hon funderade om jag kunde vara lite död, såg det ut som.
Så jag är lite död. Men det är lugnt.

Jag återhämtar mig. 5 nålar i örat. 4 magen. 1 i pannan. 2 vid ena foten. 2 på en hand. Sen fick jag ansiktsmassage och på huvudet. Jag räknade inte alla nålar men jag vet att det var typ så.
Ingen gjorde puckoont idag men jag började kallsvettas. Vi pratade. Som vanligt. Lite skvaller. Lösa världsproblem… hon försökte lösa min huvudvärk också. Men den kom tillbaka direkt efter.
Utan henne.. hon är som en ängel.
Hon är så mycket värd för oss.
Jag klev ur på darrande ben och droppat blodtryck. Skakig.
Socker. Hennes ord var dock att socker för att få energi, är som att piska en häst. Jag kunde ha ätit upp den hästen. Det blev Max.

Plockade upp en lövräfsa. (2) en lövkorg och glödlampor och rollers på hemvägen.

Roger är trött  och virrig. Jag är trött. Idag släppte han lös Lily med blåbärssnacks.
Jag blev sur. Hon sa att han inte var lika stark som mig. Jag frågade om hon kände någon som var lika stark som mig.
Hon sa nej.
Hon känner rätt många. Så..

Chuck Norris och Stålmannen är my bitches.
Inte illa.

Hon tyckte jag behövde vila iaf. Avlastning. Dagis till Lily kan bli aktuellt till hösten.
Men. Jag måste få känna efter. Jag litar inte på andra. Det är mitt barn och det slutgiltiga ansvaret är mitt och om Lily skulle bli skadad eller vadsomhelst skulle jag bli rätt så jävla otrevlig. Känner jag. Så jag vet inte om jag skulle våga.

Hur kan folk med att lämna ifrån sig sina barn till avdelningar som är underbemannade?

Jag vågar knappt lämna Lily till någon. Det finns två-tre personer jag litar på förutom Roger.

Barn har ju rymt från dagis rätt hårt sista året. 14 barn på en vuxen? Under 3 år. Hehej Sverige.

7 thoughts on “Nålad iskall och vampyrer

 1. Varför inte kolla efter dagmamma? Trygg klok äldre bullmamma med 2-3 barn i hemmamiljö, några timmar om dagen. A hade dagmamma först, 3 barn där. Sedan liten barngrupp på waldorfdagis, 8 barn på 2 fröknar ute på landet. Gick till kl 14, hämtade när han vaknade från vilan, oftast ute under fårskinnsfällar. Är så nöjd och lycklig över att vi gjorde så kloka val trots att vi var så unga föräldrar ;).

  1. Kanske. Jag är så rädd att lita på någon annan. Vet inte ens om det är möjligt. Var hittar man en sån liksom?

   Klart. Klokheten sitter i dig inte i din ålder ;) <3

 2. Jag har dagmamma till min minsta.(snart 5) ja visserligen är hon nästan aldrig där. Men när hon väl kommer dit vill hon inte gå hem. Min dagmamma har 4barn förutom min. Men barnen är sällan där samtidigt. Jag är trygg med det. Skulle aldrig välja dagis!

  1. Tänker nog som du. Busvind. Min mamma var dagmamma. Det känns som att om dagis failar så är det ingen som tar ansvar. Men om en är där så är det ens ansvar. Då kan man inte skylla på resurser och pengar och skit. Skit-se nästa inlägg.
   Hur litar man på någon? Att de inte förolyckar barnet?

 3. Usch, jag är så anti dagmamma – men det är ju för att jag har så fruktansvärt dåliga erfarenheter.

  Läste i ett annat inlägg om det där med att stänga grinden, jag känner som du! På min dotters dagis glömmer FÖRÄLDRARNA stänga grinden, jag blir vansinnig! Förskolechefen har nu satt upp stora feta lappar överallt om att grindarna SKA stängas, och en dag stod han gömd och haffade dom som inte gjorde det och dom fick sig en rejäl blåsning, han är så bra.

  Men det ÄR viktigt att man känner sig trygg med dagiset där man lämnar sina barn, och det ÄR viktigt att barnen känner sig trygga. Man måste ställa krav (och det tror jag inte du kommer ha problem med), och ha en öppen dialog med personalen. Men, funkar det inte så är ju skadan redan skedd, förstår du hur jag tänker? Man kan inte bara plocka ur sin unge från dagis och trycka in ungen någon annanstans, det är ju ett barn vi pratar om här. Därför tror jag att man måste lyssna på andra som haft barnen där, googla, ta reda på information, besöka dagiset med och utan barnen, och allt detta ska man göra INNAN man ansöker om plats.

  Jag förstår fullständigt hur du känner och tänker och tycker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>